I närheten av brofästet i Malmö finns en gammal fin gård (från 1813), med en miljö som inte är att leka med.

Katrinetorp 4

Tidigare har den bland annat varit ett landeri (jordbruksfastighet, som ägdes eller arrenderades av en borgare, oftast en förmögen köpman, och användes som sommarbostad och för stora bjudningar). Dagens färgsättning av husen återspeglar hur husen såg ut på 1800-talet.

Cafeet drivs nu av Kleins mat. Det finns även en trädgårdsbutik i orangeriet, och en antikbutik i bränneriboden, med egen honung.

Miljön känns genuint skånsk, gammal och väldigt speciell. Ett besök här rekommenderas verkligen. Vi hade en vansinnig tur med vädret, en av de sista dagarna i mars, och man trodde knappt att det var sant att man kunde sitta utomhus och njuta av den fantastiska miljön. Hit kommer vi gärna igen.

Katrinetorp 2Katrinetorp 3

Recension:

Kaffe: 3

Porslin: 2

Kakor: 4                             Katrinetorp 1

Miljö: 5

Personal: 4

Totalt: 18