Anspråkslös fasad

Efter en dryg timmes härlig cykeltur från Lund anländer jag till Bagarstugan i Kävlinge, ett ställe som bara har funnits i två år, och fortfarande håller på att utvecklas. När man träder in genom huvuddörren kommer man in i en helt annan värld. En storstuga möblerad i gammal stil, med kristallkronor i taket och mycket personlighet. Och dofterna! Finns det något bättre än dofterna i en lokal fylld med allehanda bakverk. Och dessa skämdes verkligen inte för sig. Läckra kakor, varav jag tyvärr bara kunde smaka en bråkdel, trots fördelen av en kakbuffé för bara 65 kr. Min blygsamhet (och tanken på min mages protester mot att bli alltför omfångsrik) förbjöd mig att smaka alla sorter, men alla såg faktiskt intressanta ut. Det fick stanna vid en vaniljdröm (luftig som en dröm), en bit vetelängd och två bitar tuppkaka. Den sistnämnda var helt enkelt för god för att inte återvända till, och en ny bekantskap för undertecknad. (för er som inte vet kan jag förklara att den kan beskrivas som en ljus kladdekaka) Här kan man verkligen sitta länge och trivas.

Förutom de läckra kakorna finns det mycket annat att köpa här, tomater, marmelad, honung, bröd, glass och den skånska specialaren spättekaka, som även den tillverkas på gården. Honungen produceras förresten också av egna bin. Kort sagt: Man har många bisysslor på detta ställe.

Allt möjligt

Och som inte detta vore nog så överraskar man dessutom med en helt fantastisk uteservering, ett trädgårdscafé, som befinner sig på det överkomliga gångavståndet 100 meter. Om man inte är rädd för bin och ankor och andra faror, som lurar i naturen, så är detta en härlig oas att besöka och ta med sig sitt fika till. En fantastisk idé. Titta här:

Vilda djur

Dammutsikt

Och nu till det viktiga: Recensionen:

(jag har här varit snäll och bedömt porslinet efter det porslin som finns i massor här, men som inte fanns framme just i dag. Därav brist på bild)

Kaffe: 4

Porslin: 4

Miljö: 5 (tack vare trädgårdsdelen)

Personal: 5

Bakverk: 4

TOTALBETYG: 22