I gränden Holmgången i Malmö, nära Södra Förstadsgatan, gömmer sig ett nyöppnat Café, vid namn Sockerbit, med allt hembakat, som vi önskar all lycka till i framtiden. Inredningen kan säkert förbättras med tiden, men personligt är det, och hembakat är det, och gott är det. Känslan sitter faktiskt redan i väggarna, och vi hoppas att den förblir där. Hit kommer man gärna igen. Personliga kakor, bra atmosfär, och totalt fritt från Espresso House-känsla gör att detta café måste bli en hit, om det inte redan är det. Miljötänkandet är dessutom enligt uppgift en central del av verksamheten och de flesta råvaror är ekologiska eller Fairtrade-märkta.

Disken

Trevligt utbud av kakor

Och vem är vi att veta om detta café kanske redan är en succé i Malmö, Lundabor som vi är, men detta måste undersökas noga i framtiden. Man hade tydligen premiär i augusti, precis innan Malmöfestivalen, och ännu så länge verkar det gå bra. Detta café har en potential att bli något speciellt, särskilt med tanke på de speciella bakverk som erbjuds. Vad sägs om Gin och tonickaka, en cupcake, som smakade väldigt speciellt, och en liten delikat kaka utan namn, som kan beskådas nedan.

Om vi ska komma till allvaret, och det måste vi till slut, så ska poängen delas ut. Hade kaffekoppen varit av högre klass, så hade betyget här kunnat bli riktigt högt, men porslinsbetyget räddas i alla fall av det helt fantastiska teglaset. Titta här

Teglas

Fantastiskt vackert teglas

Recension:

Kaffe: 4

Personal: 5

Kakor: 5 (hembakat och personligt)

Porslin: 3 1/2

Miljö: 4 1/2 (visst kan man få en 5:a trots att man är belägen mitt i Malmö, men det känns som om detta mycket personliga ställe kan bli ännu mysigare med tiden.

Ett återbesök måste ske inte alltför långt in i framtiden.

SUMMA: 22

Gin och tonickaka och liten speciell kaka

Läckert

Sockerbit 9/11 2011

En personlig skylt