Nya konditoriet, Tågarp City
 
Namnet kan tyckas lite underligt, med tanke på att kaféet har funnits på samma plats sedan 1929. Precis intill stora vägen som går genom Tågarp, mellan Helsingborg och Landskrona, (Eagle-Eye och Neneh Cherry har vuxit upp här, ryktas det) ligger detta gamla hus, som bland annat innehåller detta café. Inredningen tycks inte ha förändrats mycket sedan 1940-talet (kanske 30-talet?) En mycket speciell Edvard Persson-tavla i trä sitter på väggen. Helt unik inredning, om vi pratar caféer. Det känns nästan som att komma hem till någon, speciellt om man tänker på de gamla fula kaffetermosarna, som gästerna själv får hälla upp sitt kaffe ur. Ingen direkt trängsel vid borden märktes denna dag, kanske inte så konstigt med tanke på att det var en vanlig onsdag mitt i sommaren i denna gudsförgätna håla på slätten.
Ser detta ut som ett café?

Ser detta ut som ett café?

 

 

 

 

 

Helt OK inuti

Helt OK inuti

   

Jag fick alltså sitta helt själv utan tillstymmelse till andra gäster; lite synd. Kaffebordet var något alldeles speciellt (se bild), kakutbudet habilt, men inget märkvärdigt. Priserna låga, inte helt oväntat: Kaffe, äppelknyte och maräng för 30 bagis.

Kaffebordet

Kaffebordet

 
Kaffe: 3
Porslin: 2
Miljö: 3
Personal: 3
Bakverk: 3En liten  fikastund
Totalbetyg: 14

 

Brunius café, Mårtenstorget, Lund
 
Den oansenliga fasaden

Den oansenliga fasaden

 

 

Inuti, något speciellt

 Väldigt centralt i Lund ligger ett kafé, som man knappt lägger märke till, och som inte är speciellt stort. Här får man verkligen tränga sig fram till disken för att beställa. Känns hemtrevligt och enkelt. Skulle kunna vara ett kvarterscafé, om nu sådana fortfarande finns i Sverige.

 Kommentarer innan recensionen:

Kaffe: Gott. Ingen garvsyra här.

Porslin: Cisterner, tyvärr.

Kakor: Utbudet inte stort.

Priser: Låga. Kaffe och kanelsnäcka: 17 kr.

Inredning: Gamla rustika mörka möbler. Mörk lokal. Charmigt.

Mysighet: Medel.

Läge: Centralt i Lund, vid Mårtenstorget. Ingen utsikt.

Recension:

Kaffe: 4

Porslin: 2

Miljö: 3

Personal: 3

Bakverk: 2

Totalbetyg: 14

Recension: