Trädgårdscaféet mitt i Södra Rörum, 1 mil öster om Höör.

Lördag och söndag alltså!

Lördag och söndag alltså!

Myskanka, expert på mördarsniglar

Myskanka, expert på mördarsniglar

 Efter ett till synes oändligt antal uppförsbackar (och ett mindre antal nerförsdito) kom jag till slut fram till S Rörum, en liten håla mitt i Skåne. ”Håla” låter kanske inte så bra, men jag menar faktiskt inget illa. Jag känner många hålor som är helt OK, etc etc etc…

I alla fall, cykelturen genom skogen lämnade mycket övrigt att önska, åtminstone när det gäller underbara naturupplevelser. Även om skogen är fin att titta på, i små mängder, så är jag ganska glad att komma ut ur den och kunna andas igen. (jag vet att jag säkert får en massa friluftsmänniskor att se rött med ett sådant påstående, men det får jag väl ta. It´s a free world! (nåja, kanske inte helt, men man kan ju låtsas))

Lön för mödan får man verkligen när man har kommit fram till det underbara, pittoreska Trädgårdscaféet, som öppnade sommaren 2008, och har öppet lördag och söndag under sommaren, kl. 11-19. Missa inte detta om ni har vägarna förbi Södra Rörum (kanske inte ofta, men ändå!). Det är i och för sig värt besväret att ta sig hit även om man inte har vägarna förbi, när jag tänker närmare efter. Ankorna vandrar förnöjsamt omkring (myskankor, närmare bestämt, specialister på mördarsniglar; hur de såg ut runt näbben tänker jag inte beskriva), höns och kycklingar struttar omkring, och fåglarna kvittrar i den rymliga trädgården. Caféet gör verkligen skäl för sitt namn. Lugnet är påfallande i denna lilla oas, och stämningen är odelat positiv. Även om kakutbudet är begränsat (våfflor och endast våfflor) så är det verkligen värt att recenseras som ett café (om jag endast hade varit på jakt efter våffelcaféer så hade detta definitivt legat i topp, men ack …..). Våfflorna var precis så spröda som man kan önska, sylt och grädde delikat, kaffet underbart (Zoegas givetvis), och det blir ju inte sämre av att man vet att spelt (dinkelvete för er okunniga, mycket proteinrikt) ingår i våffelsmeten, i stället för vanligt vetemjöl.

Ett extra plus som måste nämnas är den extremt mysiga läshörnan, för övrigt den enda delen av kaféet som är under tak. Böcker och tidningar finns; här skulle jag kunna vräka mig i timmar utan att skämmas!

Mysig läshörna
Mysig läshörna
Lugn avslappad miljö

Lugn avslappad miljö

Allt som allt, ett mycket trevligt besök. Personalen lämnar inget övrigt att önska, och den som missar detta café i sommar har missat mycket.

Priser:

Kaffe med så många våfflor man orkar : 50 kr

Kaffe + en våffla : 35 kr

Recension:

 

Kaffe: 5

Porslin: 3

Miljö: 5

Personal: 5

Bakverk: 4

 

TOTALBETYG: 22