Högt (nåja!) över havet, mellan Ängelholm och Båstad (och mellan Förslöv och Grevie, om vi nu ska vara mer noggranna), finns ett mycket speciellt café. Vägen dit är lite speciell, och om man cyklar (vilket man ofta gör) så har man en liten strapats framför sig, speciellt denna dag, med nästan 25 grader och sol.

Men var det värt besväret? Ja, det vill jag lova! Utsikten är helt storslagen, och man vill nästan inte ge sig därifrån. Oavsett vad man tycker om inredningen (det finns säkert många olika åsikter om denna) så måste man ge en stor eloge till den person, som kom på idén att placera ett café här, och jag tror att det är den nuvarande ägaren. Titta bara här:

Killeröd utsikt

Framsidan

Om man däremot ska gå in på det väsentliga, kaffet och kakorna, så skäms detta kafé verkligen inte för sig. En välfylld disk med både tårtor, wienerbröd och pajer, och dessutom kaffe på kanna, ger höga betyg. Visserligen ett klart minus för att personalen inte visste vilken kaffesort som bryggdes. (måste ha varit Zoegas! Detta är ganska nära Helsingborg)

Kolla in denna härliga bild:

Härliga bakverk

Inte alls så pjåkigt!

Om vi däremot tittar på dessa bilder

Inuti

Typsikt skånecafé?

Smaklöst, tycker kanske någon?

så blir vi kanske lite mindre entusiastiska. Säga vad man vill, detta är ett ställe fyllt av kontraster.

Recension:

Kaffe: 4

Personal: 4

Kakor: 5

Porslin: 3 1/2

Miljö: 4 1/2

TOTALT: 21 poäng